Kontakt oss

Styret: styret@scrabbleforbundet.no

Hanne Cecilie Hagen, president

NSFs kontonummer er 1503.42.49544

55 kommentarer til Kontakt oss

 1. Svein Thomassen sier:

  Hei!

  Kan dere hjelpe oss med å finne et reise Scrabble spill ?

  Vennlig hilsen

  Svein Thomassen

  • Kirsti sier:

   Hei!
   Dessverre har vi ikke oversikt over hvilke utgaver som selges hvor. Det beste tipset er nok en større bokhandel eller lekebutikk.
   Mvh
   Kirsti Vogt
   for Norsk Scrabbleforbund

  • Anders Roede sier:

   bananagrams selges i noege. Det er et reisescrabble, blandt annet

 2. Ann-Kristin sier:

  Hei
  Er det lov å skrive baklengs?

  • Kirsti sier:

   Hei! Er litt usikker på hva du mener med «skrive baklengs», men hvis du mener om det er lov til å legge et ord slik at det leses fra høyre mot venstre, for eksempel NETTAK i stedet for KATTEN, er svaret nei.

   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 3. Torunn johnsen sier:

  Hei! Vet dere hvor man får kjøpt scrabble med tre-bokstaver?
  Og er det mye dyrere?
  Mvh
  Torunn

  • Kirsti sier:

   Hei!
   De eneste norske Scrabble-brettene med trebokstaver er vel den såkalte DeLuxe-utgaven, som også har brett med dreiemekanisme. Denne utgaven er dyrere enn de vanlige brettene, og også vanskeligere å få tak i. Dessverre har vi ikke noen oversikt over hvem som selger hvilke typer brett, du må nesten prøve i lekebutikker eller bokhandler der du bor eller søke på nettet.

   Mvh
   Kirsti Vogt, for NSF

 4. Hvorfor blir ikke helt vanlige norske ord godkjent, mens ord som ikke gir mening i det hele tatt i norsk språk blir det?

  • Kirsti sier:

   Her må du være litt mer spesifikk før jeg kan gi deg et godt svar. Er det våre turneringer du snakker om, eller er det for eksempel Wordfeud? Og hva mener du med «helt vanlige ord» og med «ord som ikke gir mening i det hele tatt»?

   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 5. Marit sier:

  Jeg leser hvor dere henter referansen deres for hvilke ord som er tillatt. Men det gir ikke mening at det ikke er lov å bruke nynorsk ord. Har dere tenkt å åpne opp for dette?
  Hvis dere gjør det, vil dere gjøre samfunnet en tjeneste. Hva er der værste som kan skje? At nordmenn blir bedre i begge målformene?

  Hilsen Lærern

  • Kirsti sier:

   Vi har ingen planer om å åpne for nynorsk i våre turneringer. Årsaken til det er svært enkel: Vi har ikke dommere med nynorskkompetanse. Vi har heller ikke opplevd noen pågang fra folk som vil spille turneringsscrabble på nynorsk.

   Jeg tror muligens også du overvurderer vår påvirkningskraft. Det norske scrabblemiljøet er foreløpig ikke veldig stort, og å si at vi ville gjøre samfunnet en tjeneste ved å åpne for nynorsk er å ta en smule hardt i.

   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 6. Per Østensen sier:

  Jeg har betalt for å spille wordfeud på pc ,,jeg har fått bekreftelse fra paypal av betaling. Men skal jeg ikke ha en nøkkel og en link til spillet fra dere? Jeg håper dere kan sende en mail til meg så jeg kan begynne og spille ,, jeg har den på tlf men vil ha den på pc og . Håper på et raskt svar.

  • Kirsti sier:

   Hei!

   Scrabbleforbundet er helt feil mottagere for denne meldingen. Du må kontakte dem du har sendt betalingen til for å få det du er ute etter. Det er ikke vi som står bak Wordfeud. Jeg gjør også oppmerksom på at Wordfeud for PC er en uaotorisert piratkopi, det er ikke utviklerne av Wordfeud som har laget denne varianten av spillet.

   Mvh Kirsti Vogt, for Norsk scrabbleforbund

 7. ståle johnsen sier:

  En terminliste med oversikt over planlagte turneringer hadde vært fint å ha her. Da kan man planlegge litt i forveien. Nm-dato og spillfestivalen er vel berammet allerede?

  • Kirsti sier:

   Der har du et poeng, og det må vi få til. Enn så lenge fungerer kalenderen i høyre spalte som en slags terminliste (men foreløpig er ikke noen datoer over sommeren lagt inn der), og du vil alltid finne alle fastsatte datoer under Turneringer –> Kommende turneringer i menyen, men en egen terminliste er en god idé. Takk for forslaget!
   Mvh Kirsti Vogt, for NSF

 8. Bjørnar sier:

  Hei! Jeg registrerer at genitivsformer ikke er tillatt (guttens, jentas, husets osv). Er det en grunn til dette? (Nå refererer jeg egentlig til Wordfeud, men siden de bruker deres ordliste, poster jeg spm her)

  • Kirsti sier:

   Det har aldri vært tradisjon for å tillate genitivsformer i norsk Scrabble. Unntaket har vel vært eieformer som er egne oppslagsord i ordbøkene, som hans og hennes. Den konkrete grunnen til at genitivsformer ikke godtas i Wordfeud og Ordspill er noe mer prosaisk – de står ganske enkelt ikke i ordlisten, høyst sannsynlig fordi genitiv ikke regnes som en egen kasus i norsk. Scrabbleforbundet har også valgt å holde på regelen om at genitiv ikke er godtatt, dels fordi det ikke regnes som en egen kasus og dels fordi man da i prinsippet vil kunne sette en S bak nesten alle ord. Det er nemlig ikke bare substantiv og pronomen som kan ta genitiv, også verb kan det – det er fullt mulig å konstruere setninger som «Det er mannen som kjørers bil», der altså verbet får genitivsendelse (selv om det strengt tatt er frasen «mannen som kjører» som får genitivsendelsen, ikke verbet, men vi ville like fullt da måtte godta kjørers, dansets, blomstras, godtoks og lignende former …).
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 9. Frøydis sier:

  Hei!
  Jeg lag ordet gavle i wordfeud, men fikk feil på det. Men det er et ord vi bruker, så skal ikke det være med?

  • Kirsti sier:

   Jeg tror muligens du tenker på GAVL, en tverrvegg på hus, eller en sengegavl, for eksempel. GAVLE er ikke et ord.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 10. Kos sier:

  Hei, kan dere være så inderlige snille å fjerne den stygge fargen dere har lagt på etter siste oppgradering, den er rett å slett stygg.

  • Kirsti sier:

   Mener du fargen på Wordfeud? Da finner du rett adresse ved å gå til wordfeud.com, Wordfeuds offisielle nettside.

 11. Karin sier:

  Hei, er det virkelig mulige at det ikke er samme bokstaver til begge spillerne,???? Nå har jeg notert ned de jeg fikk i ett spill,og har faktisk ikke fått en eneste m,men ser motspilleren har hatt hittil flere,samtidig som jeg har merket meg at i enkelte spill forekommer det litt mange konsonanter,mens vokalene uteblir, jeg trodde spillerne fikk like bokstaver??????/karin.

  • Kirsti sier:

   Her har du nok misforstått. Det er alltid like mange av hver bokstavbrikke i hvert spill, men fordelingen av brikker mellom spillerne er tilfeldig og varierer fra spill til spill. Noen bokstaver finnes det mange av, andre finnes det bare én av, så det er ikke mulig å gi begge spillere de samme brikkene. Det er også litt av poenget, for noen brikker gir mange poeng, andre gir få, noen er vanskelige å bruke og andre er lette å få lagt. Det skaper variasjon og ekstra utfordring i spillet. Spillerne får heller ikke like mange brikker, siden du til enhver til får like mange nye brikker som du la ut på brettet, helt til «posen» er tom. Hvis du alltid legger lange ord, mens motspilleren din bare legger korte, vil du totalt sett få flere brikker enn motspilleren din får.

   Her finner du en oversikt over fordelingen av brikker i henholdsvis Scrabble, Ordspill og Wordfeud.

   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 12. Karin sier:

  Hei,nå er det mye feil her,tar ikke vanlige ord som ur,Gud,uroen,osv, disse går sammen på naturlig vis,og så har vi plutselig fått med en q,???? Står i reglene at den ikke er med ?????????? Hvadriverdere med, har til nå gitt opp 3 spill,men detfortsetter.

  • Torill Johansen sier:

   Og jeg lurer på hva du driver med? Jeg antar du spiller Wordfeud, i såfall er det ikke Norsk scrabbleforbund som er rett adresse om du ønsker å klage på noe. Men du kan få et lite tips: Sjekk hvilket språk du spiller på.

  • Kirsti sier:

   Dette er faktisk fjerde gang du får dette svaret: DET ER IKKE VI SOM LAGER WORDFEUD. Ok? Hvis det kommer flere henvendelser fra deg om sånt som dette, vil de bli slettet uten at du får svar. Det er grenser for hvor mye av andre menneskers tid du skal få lov til å kaste bort.

   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

   • Karin sier:

    Beklager,her må det være feil,jeg har ikke spurt mer enn engang,vet ikke hva du svarer på,men muligt det er på grunn av at spillet henger,og det er ikke nettet det er feil på,men uansett hva det er,prøv med en hyggeligere tone.,

    • Kirsti sier:

     Du har skrevet gjentatte innlegg på nettsidene våre de siste årene og klaget over feil i selve Wordfeud. Hver eneste gang har du fått det samme svaret: Det er ikke vi som lager Wordfeud, så det er nytteløst å henvende seg til oss om dette. Selv nå, når du for første gang har sett at du faktisk har fått et svar (og det er snart et år gammelt), har du tydeligvis ikke fått med deg hva vi har forsøkt å forklare deg igjen og igjen: Det er ikke noen vits i å klage på problemer med Wordfeud til oss. Vi lager ikke Wordfeud og kan ikke gjøre noen ting med problemene du opplever.

 13. marius sier:

  Hei. Er det mulig å få tak i flere brikker til Scrabble ?

  • Kirsti sier:

   Verken enkeltbrikker eller brikkesett er å få kjøpt, dessverre, så du må nok kjøpe et helt spill. Du kan riktignok finne engelske brikker på nettet, men jeg går ut fra at det er norske du er ute etter. Du kan selvsagt forsøke et loppemarked e.l., hvis det bare en noen få brikker du mangler, men sannsynligheten for å finne akkurat like brikker som du har fra før, er kanskje ikke så stor. Heldigvis er Scrabble ofte på tilbud i diverse bokhandler.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSF

 14. PsyBird sier:

  Går det an å få bestilt/kjøpt norske Scrabble-ordbøker noe sted?

  • Kirsti sier:

   Nei, dessverre, for slike ordbøker finnes ikke. Ordlisten som brukes i Wordfeud og Ordspill kan lastes ned her. Vi bruker i tillegg Tanums store rettskrivningsordbok i våre turneringer, og denne er å få kjøpt i enhver bokhandel.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 15. Paul Hofseth sier:

  Dels virker som om sammensetninger (som er en generell nyskapningsmetode både på norsk og tysk, jfr. fag+….. i korrespondansen over) ikke er mulig, dels som om kasusendelsen «s» slik som i til gårds, til bords, til sjøs ikke er generelt mulig.

  I motsetning til genitivsendelser som man avviser med henvsining til at de ikke står i ordboken er slike mer arkaiske bøyninger ihvertfall opptatt i eksempoellistene. Til eksempel er til «bords» referert på side 826 i Norsk Ordbok bd.1.

  Begge deler bør vel legges inn som generell regel .

  • Kirsti sier:

   Jeg er litt usikker på hva du mener med at sammensetninger ikke er mulig. Det står tusenvis av sammensatte ord i ordlisten, men det er klart at det er noen som mangler. Hvis det er ord du savner, har vi en egen side for henvendelser om dette. Den finner du lenke til øverst i høyre spalte her på nettsidene våre.

   Når det gjelder uttrykk som dem du nevner, til bords, til vanns, til gårds og så videre, er det helt korrekt at disse formene ikke står i ordlisten. Bøyninger som alters, knes, bords o.l. kan ikke brukes uten preposisjonen «til», og derfor skal de heller ikke stå i ordlisten, selv om de er å finne i ordbøkene.

   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 16. Cecilie Naper sier:

  Hei, lurer på hva det kommer av at ord som ikke står i Bokmålsordboka eller andre store norske ordbøker, godtas i wordfeud. Eks.: ord som «uss» eller «ava». Ødelegger litt av spillegleden når man får poeng for sånne «tulle-ord». Vennlig hilsen Cecilie N.

  • Kirsti sier:

   Nå vet jeg ikke hva du mener med «andre store norske ordbøker», men AVA er en bøyning av AVE, som står i Bokmålsordboka, og verbet USSE står i flere ordbøker, om enn ikke i Bokmålsordboka. Denne inneholder ca. 60 000 ord, og vår ordliste er dobbelt så stor og kommer til å bli veldig mye større enn som så. Et ord er ikke et «tulleord« selv om du ikke kjenner det, og for mange er det en del av spillegleden å lære nye ord. Det er også et poeng å nevne at svært mange av de sammensatte ordene vi har i språket vårt – og i ordlisten vår – ikke er å finne i en eneste ordbok. Det betyr ikke at de ikke er ord.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 17. Frode Bakken sier:

  Høygrind blir avvist som et norsk ord, men det er da vitterligen navnet på en grind som monteres på en kjerre for å frakte høy.

 18. Grete Bjerke sier:

  Hei

  Følgende spørsmål kom i forum på ordspill i dag:

  Vet jeg ikke holder meg helt til trådens tema, men siden det handler om bingoer, og vi nå kan stemme på «sommerens beste turneringsbingo», lurer jeg på om noen kan forklare hvorfor PICASSO (-en, -er, -ene) er godkjent i ordlista? Skjønner at det kan brukes muntlig om et bilde av Picasso (vil du bli med hjem og se på picassoen min?), og har sett at det også brukes som del av et bilmodellnavn, men ikke at det er godkjent som substantiv fellesnavn.

  Dere vet sikkert svaret? 🙂

  Takk

  • Kirsti sier:

   Ja da, det vet vi. Det er ganske enkelt en feil i ordlisten. På norsk kan vi bøye egennavn på samme måte som vi bøyer substantiver, og det er kanskje vanligst å gjøre det med bilmerker og personnavn («Jeg satte meg inn i Jaguaren for å kjøre hjem til Stoltenbergene og se på den nye Picassoen deres»), men de er fortsatt egennavn og skal skrives med stor forbokstav. (Unntaket er merkenavn som glir inn i språket som generiske betegnelser, det er f.eks. derfor cola er godkjent.) Vi ryddet ut en rekke feil av denne typen ved forrige oppdatering, men Picasso visste vi rett og slett ikke om. Det ordet forsvinner i neste omgang.

   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 19. Sigmund sier:

  Hei. Er det en scrabbleklubb i Hamar? Jeg lette på nettet men fant ikke ut om fantes eller ikke. Også veldig rart at det ikke står inne på siden til Norges Scabbleforbundet.

  • Kirsti sier:

   Hei! Det finnes dessverre ikke noen Scrabble-klubb i Hamar. For øyeblikket er det bare aktivitet i Oslo, Trondheim og Bergen. Hvis du kunne tenke deg å møte andre spillere fra ditt distrikt, anbefaler jeg å melde deg inn i gruppen til Norsk Scrabbleforbund på Facebook og etterlyse interesserte der, for det finnes folk fra området som er medlemmer av den gruppen og kanskje har lyst til å spille med andre. En fin og myk start er å møtes på en lokal kafé eller pub, bli kjent og spille litt.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 20. Alf sier:

  EM motspiller i WF fikk godkjent «ordet» hivosen! Jeg kan ikke finne ut hva dette skal bety, ble det godkjent ved en feil?

  • Kirsti sier:

   Det skjer ikke at ord blir godkjent ved en feil, de må stå i ordlisten for å gå igjennom. Men HIVOSEN står ikke i bokmålsordlisten, så dere spilte kanskje på nynorsk?
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 21. Jørgen Veland sier:

  Har vi et norsk ord for å wrestle? Altså å utføre wrestling… Burde ikke det vært i ordlisten?

  • Kirsti sier:

   Takk for forslaget, vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Wrestle er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 22. Hedda By Fletcher sier:

  Hei! Ser at ordet snidd (og snidde) er godkjent. Lurer veldig paa hva det betyr – finner ikke ut av det. Hverken Bokmaalsordboka eller Nynorskordboka (Spraakraadet) kjenner det igjen… Kan dere hjelpe?

  • Kirsti sier:

   Det stemmer at du ikke finner ordet SNIDDE i Bokmålsordboka, det er mange ord i ordlisten som ikke står der. Å snidde er et verb som betyr å sneie så vidt – du kan for eksempel snidde noen med en ball.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 23. Eirik Pettersen sier:

  I Wordfeud for mobil godtas ordet «Fugeres». Kan noen forklare meg hva slags ord det er?

 24. Inger Berg sier:

  Her om dagen hadde jeg mulighet til å legge olje foran sjekk, og fikk oljesjekk. D ble ikke godtatt i WF
  Litt senere la motspiller bok foran sjekk og fikk boksjekk., som ble godtatt.
  Kan dere si hvorfor d ene ble forkastet og d andre ble akseptert??

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke får svar før nå. Vi har en egen side her der man kan etterlyse ord man savner i ordlisten, du finner lenke til den i høyre spalte på forsiden vår. Den korte og enkle forklaringen på at et ord ikke går, mens et annet gjør det, er rett og slett at vi ikke har hatt OLJESJEKK noe sted i våre lister og kilder. Derfor blir vi glad for at spillere sender inn ord de savner, men altså helst på rett sted på nettsidene våre. 🙂
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


åtte + = sytten