Ord som savnes i Wordfeud og Ordspill

NSF-ordlisten brukes ikke bare i NSFs turneringer, men også av Wordfeud og Ordspill. Les mer om den her.

Vi ønsker en ordliste som er så rikholdig som mulig, og setter stor pris på at spillerne foreslår nye ord.

Er det ord du savner i ordlisten? Foreslå dem i en kommentar nederst på siden. Gi helst en definisjon også, med mindre ordet er helt selvforklarende. Det hjelper oss veldig. Vi er ganske gode i norsk, men vi er ikke synske.

Ordlisten vil bli oppdatert med jevne mellomrom, men det er naturlig å la det gå en viss tid mellom hver gang. Ser ønskelisten litt slunken ut, er det fordi det ikke er så lenge siden forrige oppdatering.

Vi forholder oss til bokmålsreglene, men står fritt til å ta inn ord det ikke allerede eksisterer en normering for. Alle forslag vil bli sjekket opp mot eksisterende ordbøker og andre kilder, samt mot gjeldende rettskrivningsregler.

Tusen takk for at du bidrar!

Ord som står i kursiv, er manglende former av ord som allerede står i ordlisten.

A B C D

 

biltreff s.
damevalgs s.
E F G H
ettblads adj.
fallsingel s.
femblads adj.
fireblads adj.
fothviler s.
heltreff s.
hmf interj.
I J K L
kjærestevalg s.
langrute s.
M N O P
 
prøvesvar s.
QR S T U
seksblads adj.
spette v.
toblads adj.
treblads adj.
V W XYZ ÆØÅ
veggrop s.
veigrop s.
vindlue s.

1 402 kommentarer til Ord som savnes i Wordfeud og Ordspill

 1. Wenche sier:

  Tyve blir ikke godkjent og det synes jeg er rart. Heter jo tyve kroner. Mens utrolig mange engelske ord blir godkjent. Fuck f.eks,er det norsk

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Tyve er ikke en tillatt form på bokmål, dessverre, derfor står bare tjue i ordlisten, selv om mange sier tyve. De engelske ordene som er tatt inn, er tatt inn fordi de er i utstrakt bruk på norsk.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 2. Signe Heggset sier:

  TLINGIT (indianer)

 3. Maria sier:

  Klenning – norsk tradisjonsbakst. Ikke godkjent av WF

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Den eneste skrivemåten for dette ordet i bokmålsordbøkene er klining, så vi holder oss nok til bare den, ettersom det ser ut til at klenning er en dialektal variant.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. Bilvelt er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 4. Karl Eldar Evang sier:

  Mener at garve ikke blir godtatt. Det er et kjent ord, som i å garve lær.

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. Garve står i ordlisten allerede.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 5. Victor Hansen sier:

  Hvorfor godkjennes ikke KRAGEDE eller KRAGETE i Wordfeud? Dette er godkjente former av verbet krage i bokmålsordboka. Jeg ble nettopp snytt for bonuspoeng 🙂

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. Du kan dessverre ikke stole på de datagenererte bøyningene i Bokmålsordboka – verbet KRAGE tar ikke objekt, og kan derfor ikke bøyes på denne måten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 6. Geir E. sier:

  Jøss, ‘rådgi’ skulle vel rimelig åpenbart vært med i Wordfeud, eller?

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. Rådgi er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 7. Astrid Kristine Henriksen sier:

  Hei, synes dere mangler ordet tjuke. Det er en type sopp som ofte vokser på trær. Hvis du googler ordet tjuke får du fram en del om denne soppen. Så den bør godtas på linje med kantarell, skrubb, steinsopp, osv.

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. Ordet du tenker på skrives ikke tjuke, men kjuke, og står i ordlisten allerede.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 8. John sier:

  VOLTE – som verb. I travsporten volter hestene (når det er voltestart).

 9. grethe sier:

  Jeg fikk ikke godkjent ordet Rituale, det er da et ord som bør være godkjent?

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Ordet du etterlyser heter ritual, ikke rituale, og ritual står i ordlisten allerede.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 10. John Gothard sier:

  Ordet Østen godtas ikke i Wordfeud.

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Østen godtas ikke fordi det er et egennavn – det samme gjelder Syden og Norden, for eksempel.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 11. Sigrid sier:

  Kystfort savnes i ordlista. Kystfort er en militær installasjon ved kysten. Wikipedia sier dette: https://no.wikipedia.org/wiki/Kystfort

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Kystfort er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 12. Bjørn Strander sier:

  Tydbar

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Tydbar er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 13. Signe Heggset sier:

  Heimtog / hjemtog

 14. Jan Rune Engen sier:

  Nytt ord: målnett

  Det benyttes i nesten alle ballspill. Det er akkurat det det høres ut som, nettet som dekker målet.

  Mvh
  JR

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Målnett er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 15. Signe Heggset sier:

  Totrådet/-tråda og tretrådet/-tråda
  (garn)

 16. Julius sier:

  Alle ord med «wiener»…
  -pølse, -brød, -vals, -schnitzel
  Selvforklarende, men ikke i listen

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Jeg vet ikke hvilken ordliste du har sjekket, for wienerpølse, wienerbrød, wienervals og wienerschnitzel står i vår ordliste, alle sammen.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 17. BenteiAmerika sier:

  BUDRUTE var plutselig dypt savnet her i dag (alltid ekstra surt når det er en bingo som blir avvist 🙁 ).

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. Budrute er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 18. Askeladda sier:

  CT og MR er forkortelser som er alminnelig i bruk om røntgen.

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. CT og MR er forkortelser og vil derfor ikke bli lagt til i ordlisten, som ikke inneholder noen forkortelser og heller ikke skal gjøre det.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 19. Signe Heggset sier:

  Sukrin

 20. Morten Olsen Sandnes sier:

  Pralin

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Pralin, som du etterlyser, skrives faktisk praline og står allerede i ordlisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 21. Mette sier:

  Mjølner (Tors hammer), Hugin og Munin (Odins ranver)

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Alle de tre ordene du etterlyser er egennavn og vil derfor ikke bli tatt inn i ordlisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 22. Marita sier:

  Togfakta står ikke i ordlisten. Ordet forklarer seg selv.

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Togfakta er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 23. John Gothard sier:

  Ordet Eime godtas av Wordfeud, men ikke ordet Eimene.

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Du har nok helt rett i at ordet EIM bør kunne bøyes i flertall.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 24. Signe Heggset sier:

  Villbie og tambie

 25. Frode Kvandahl sier:

  KJEVLEN

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Kjevle er et intetkjønnsord, det heter altså et kjevle, kjevlet, ikke en kjevle, kjevlen.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 26. Marianne Semb sier:

  Tyve (20) må bli godkjent like mye som tjue

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. På bokmål heter det dessverre bare tjue, derfor står ikke tyve i ordlisten, og det vil heller ikke bli lagt til.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 27. Katarina sier:

  Hei
  Slakter er et ugyldig ord.

  • Katarina sier:

   Jeg får heller ikke lov til å legge ONDE, som i et onde

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Hvis du ikke har fått legge slakter og onde, har du ikke spilt på bokmål, for begge disse ordene står selvfølgelig i ordlisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 28. Marianne Aas sier:

  Hva med å ta inn anche? Munnstykke på blåseinstrumenter.

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Anche er lagt til i databasen for vurdering.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 29. Alva sier:

  Ordet «Sperm» mangler.

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før. Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom det lange etterslepet av innsendte forslag på denne siden. Sperm er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 30. Jeg fikk ikke godkjent hajj (eller hadj, hadjj eller hadsj heller, hadde utrolig nok bokstaver til å prøve alle variantene). Hadde jo vært et fiffig ord å ha i ordlisten, og er vel en såpass sentral del av islam til at ordet fortjener en plass?
  Skjermdumper tilgjengelig.

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom alle innsendte forslag på denne siden. Haddsj og hadsj er lagt til i databasen vår, ettersom det er disse skrivemåtene vi finner i andre ordbøker.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 31. Hege-Annie Simonsen sier:

  Jeg forsøkte å legge ordet ishinne i dag. Men det gikk ikke gjennom.. Smæsj prøvde jeg i forrige uke. Ser i en annen henvendelse her angående ordet smæsj at dere henviser til smash. Men det er jo et lydmalende ord i mer norsk utgave også. Eller hur?…

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom alle innsendte forslag på denne siden. Ishinne er lagt til i databasen vår. Når det gjelder smæsj/smash, forholder vi oss til det som er tillatt skrivemåte på bokmål, og det er altså smash.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 32. Hege-Annie Simonsen sier:

  Elvejuv er også et ord som ikke godtas i wordfeud.

  • Kirsti sier:

   Takk for forslag! Vi nærmer oss en ny oppdatering av ordlisten, og jeg går nå gjennom et langt etterslep av innsendte forslag på denne siden, så beklager at du har måttet vente på svar. Elvejuv er lagt til i databasen vår.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 33. Signe Heggset sier:

  Taktro

 34. Signe Heggset sier:

  Ørnerov, ørnerovet

 35. Signe Heggset sier:

  Pangolin

 36. Signe Heggset sier:

  Keg

 37. Signe Heggset sier:

  Stordans stordansen

 38. Signe Heggset sier:

  Sedasjon

 39. BenteiAmerika sier:

  Vel blåst og takk for oppdatering!

  Savner nå UTTÆRING

 40. Signe Heggset sier:

  Steinbu

 41. Når WC og HM er godkjent så burde også forkortelser som MC, NM, EM, VM og MP være det. Det er også uttrykk som brukes i dagligtale.

  • NB er heller ikke godkjent!

  • Kirsti sier:

   Beklager at det har tatt så lang tid før du har fått svar. Ordlisten inneholder ingen forkortelser, og skal heller ikke gjøre det. De ordene i ordlisten som ofte oppfattes som forkortelser, er enten initialord (som WC, CD, CV, ord som brukes og bøyes som substantiver, og derfor er klassifisert som substantiver) eller interjeksjoner (som HM og MM). I tillegg må de kunne skrives kun med små bokstaver for å li tatt inn i ordlisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 42. Eva Schneider sier:

  Jeg har tidligere lest at MC oppfattes å være en forkortelse.
  Det er muligens opprinnelig en forkortelse fra MotorCycle, men per i dag er det mange tusen motorsyklister som omtaler motorsyklene, klær og alt annet som tilhører miljøet som MC. Det har blitt et helt eget ord som står godt alene.
  Gjør et søk på f.eks. MC klær. Det kan knapt nok søkes opp på andre måter.

  • Kirsti sier:

   Beklager at det har tatt så lang tid før du har fått svar. Vi er fullt klar over hvordan MC brukes. Det er imidlertid slik at et ord må kunne skrives med kun små bokstaver for å bli tatt inn i ordlisten. Det kan ikke MC, ifølge norske rettskrivningsregler.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 43. Signe Heggset sier:

  Dagpass og dagspass

 44. Victoria sier:

  Søvnfase

  • Kirsti sier:

   Beklager at det har tatt så lang tid før du har fått svar. Takk for forslag, søvnfase er lagt til på ønskelisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 45. Signe Heggset sier:

  Valknop

 46. Beathe sier:

  slukrist

  Rist som ligger over sluk, typisk i dusj og bade- og vaskerom

  • Kirsti sier:

   Beklager at det har tatt så lang tid før du har fått svar. Takk for forslaget, slukrist er lagt til på ønskelisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 47. Tor Andre sier:

  Mothevd er ikke godkjent..
  Dette er ett gammelt norsk ord som benyttes mye i juridisk sammenheng i dag.
  Det er svar på hevd, med andre ord om du mener en ting og noen andre mener noe annet.

  https://www.google.com/search?q=mothevd&oq=mot&aqs=chrome.0.69i59j69i60l2j69i57j69i60l2.1688j0j7&client=ms-android-sonymobile&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Kirsti sier:

   Beklager at det har tatt så lang tid før du har fått svar. Takk for forslaget, mothevd er lagt til på ønskelisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 48. Arne sier:

  Nødsamband

  • Kirsti sier:

   Beklager at det har tatt så lang tid før du har fått svar. Takk for forslaget, nødsamband er lagt til på ønskelisten.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


to + = fire