Hva er WordFeud?

Wordfeud er en Scrabblevariant for smarttelefoner (iPhone og Android) som spilles mot kjente eller tilfeldige motstandere. Spillet har to ulike brett, og man kan velge mellom flere språk, blant annet norsk, svensk, dansk og engelsk. Den norske bokmålsordlisten som benyttes er NSF-ordlisten, den samme ordlisten som benyttes på ordspill.no. Spillet er i tillegg tilgjengelig på nynorsk.

Norsk scrabbleforbund har har ingen formell tilknytning til Wordfeud, men en rekke av våre medlemmer spiller dette spillet, og vi er selvsagt glade for alt som bidrar til å gjøre Scrabble mer populært. Og vi har altså innledet et samarbeid med utviklerne om ordlisten som benyttes.

Et av våre medlemmer står bak WordFeud League of Honour, en turnering som arrangeres hver fjortende dag og får stadig flere deltagere og divisjoner.

 

28 kommentarer til Hva er WordFeud?

 1. Anders sier:

  Hei!
  Jeg er jo meget skuffet over at ‘ka’ ikke går an å bruke i Wordfeud, på tross av at det finnes både i Tanums Store og og i 2-ordsordboka deres – en flagrant overtredelse av gjeldende bestemmelser. Jeg nekter å spille ut flere tiles før dette blir rettet opp. Dere har dermed 72 timer på å få dette fikset.
  Mvh
  Anders

  • Kirsti sier:

   Wordfeud bruker ikke den samme ordlisten som vi gjør. Vi står heller ikke bak Wordfeud. Denne protestaksjonen går nok bare ut over deg selv, er jeg redd.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSF

 2. JoRiGo sier:

  WordFeud godkjenner Hilte, hva er det?

  • Kirsti sier:

   Hilte er en bøyning av verbet HILE, som betyr å rykke med et fiskesnøre. Jeg gjør oppmerksom på at vi ikke har kapasitet til å besvare spørsmål fra alle som spiller Wordfeud og måtte lure på hva ord betyr. I stedet anbefaler vi å sjekke Bokmålsordboka, som er gratis tilgjengelig på nettet, eller å gå til innkjøp av Tanums store rettskrivningsordbok, som er langt mer rikholdig og nyttig til så mangt. I dette tilfellet hadde du funnet svaret i Tanums.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 3. Erik Enger sier:

  Hei. Vil gjerne komme i gang med spillet men vet ikke hvordan. Er registrert som buktaerik. Hjelppppp.

  • Kirsti sier:

   Klikk på pluss-tegnet inne i appen og velg «Tilfeldig motspiller». Deretter velger du språk og type brett, og så blir du tildelt en person å spille med.
   Jeg gjør for øvrig oppmerksom på at vi ikke står bak Wordfeud og dermed heller ikke driver support for spillet. Hvis du klikker på «hjulet» inne i appen, kan du deretter velge «Hjelp» og få informasjon om spillet. Ellers henviser jeg deg til Wordfeuds hjemmeside.

   Mvh Kirsti Vogt, for NSF

 4. Ole Kristia sier:

  Finnes det en online rankliste over WF-spillere? Vil gjerne se hvordan jeg ligger an i forhold til andre 🙂

 5. Liv sier:

  Det må v da være noe galt når jeg prøver å legge ordet «se», -men får beskjed om at dette ikke står i ordlisten!?

  Mvh
  Liv

  • Kirsti sier:

   Det som antagelig er forklaringen, er at du ikke spiller på bokmål. For SE står selvfølgelig i ordlisten. Hvis du kikker på listen over spill på telefonen/nettbrettet, står det der hvilket språk de enkelte spillene dine er på.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSF

 6. Twinstef sier:

  Har nådd 1700 poeng på random norsk nå. Har mistet litt gnisten i det siste og liket å ta en og en match om gangen. Men de 4 siste gangene jeg har trykket å finne en tilfeldig motspiller så får jeg to i stedet for en.. Er det en bugg, eller kommer det av at poengsummen jeg har krever at jeg møter to?

 7. Twinstef sier:

  Oi, beklager.. Så nettop at det står scrabble og ikke wordfeud 😉

 8. Villy Verstad sier:

  Jeg fikk ikke bruke vilta. Det heter vel det og ikke viltene?

  MVH

  Villy Verstad

  • Kirsti sier:

   Beklager at du ikke har fått svar før nå. Vilt er et typisk mengdeord – det brukes ikke i flertall. Ergo heter det verken vilta eller viltene, det heter bare viltet.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 9. Frank Selje sier:

  Hei.
  Jeg har spilt 395 spill over ca. 12 mnd. tid.
  Etter å ha oppnådd 1889 poeng og inntil da møtt motstandere av ulik kvalitet, ofte med lang spilletid og mange spill. Min poengsum (graf) har variert opp/ned som de fleste andre spillere.
  I de siste 20 spillene har jeg kun møtt spillere med få spilte spill og de har spilt over en veldig kort periode. De har mange poeng og en graf som kun peker oppover, de taper aldri og spiller veldig raskt. De har i sjelden grad profilbilde, det føles som jeg spiller mot en maskin.
  Selv om jeg spiller godt taper jeg alle spill med svært stygge sifre.
  Dette virker ikke tilfeldig da alle er svært gode, grafen min peker rett ned.
  Spennende å høre om du har noen god forklaring på dette eller om andre har opplevd noe lignende.
  Mvh. Frank S

  • Kirsti sier:

   Dette er nok ikke rett sted for å spørre om slikt, dessverre. Vi kan ikke vite noe om tilfeldige motspillere du møter i Wordfeud, og det ligger nokså langt utenfor vårt mandat å mene noe om dem.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSF

  • John sier:

   Jeg har akkurat samme erfaring! Spiller ikke ofte mot tilfeldige spillere, men de få gangene jeg spilte i høst, traff jeg alltid på slike «maskinspillere». Etter disse opplevelsene feiget jeg ut, og har siden bare spilt mot kjente.

 10. Anne C. Bergem sier:

  Jeg har opplevd noe hver gang jeg spiller mot tilfeldige, og det jeg også har merket meg i tillegg til at de spiller raskt er at de sover tilsynelatende aldri. Uansett når jeg på døgnet jeg spiller så svarer de i løpet av kort tid.

  • Kirsti sier:

   Nå er det ikke vi som lager Wordfeud, vi lager bare ordlisten de bruker, så jeg vet ikke helt hvorfor du forteller oss dette … Men du skal vel ikke se helt bort fra at motspillerne tenker akkurat det samme om deg, at du tilsynelatende aldri sover.:)
   Vil for øvrig tipse deg om Wordfeud League of Honor, en norskdrevet turnering for Wordfeud-spillere, kanskje det kunne være noe for deg? https://wordfeud.aasmul.net
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

 11. Else sier:

  Jeg har spilt wordfeud i elleve år nå , og spiller gjerne med flere om gangen. Jeg vinner ofte men det siste året har jeg fått veldig dårlig poengsum, fra 6 til 11 poeng hver gang men de jeg spiller med får rundt 20 når de vinner. Fins det noen forklaring på det.

  • Kirsti sier:

   Jeg vet ikke om jeg skjønner helt hva du mener, men er det ratingen i Wordfeud du snakker om? Den påvirkes av to ting, hva spillerne har i rating fra før og hvor mye man vinner kampen med. Hvis du spiller med noen som har lavere rating enn deg, vil de få større utslag på ratingen hvis de vinner enn du får hvis du vinner, med mindre du vinner med veldig stor margin. Du kan til og med gå ned i rating hvis du spiller med noen som har veldig mye lavere rating enn deg, selv om du vinner. Men ratingen i Wordfeud er ærlig talt ingenting å bry seg om, det finnes ikke engang en oversikt som viser hvor de ulike spillerne ligger på listene.
   Det er for øvrig ikke vi som lager Wordfeud, så hvis du har andre spørsmål om spillet, eller ikke fikk svar på det du lurte på nå, er det fint om du tar kontakt med utviklerne på http://www.wordfeud.com.
   Mvh Kirsti Vogt, for Norsk Scrabbleforbund

 12. Sonja Juliussen sier:

  Hvorfor står det at jeg har gitt opp spill – etter 12_12_13 og 14 timer?

 13. Karen sier:

  Hei, får plutselig bare svenske motspillere på Wordfeud! Hvordan få til å bare få norske?

 14. Are Vogt Moum sier:

  Ble blokkert i WordFeud, antagelig fordi jeg la ordet AVHÅRING. Virker dette rimelig? Jeg brukte ikke hjelpemidler, men det tror selvsagt ikke min motspiller på. Jeg mener ordet er nokså selvforklarende og påpekte overfor min motspiller at det består av en kjent rot, samt en kjent for- og etterstavelse, men hen svarte ikke…

  • Kirsti sier:

   Av og til støter man på dårlige tapere. Og av og til støter man på folk som tror at det er helt umulig at andre mennesker kan ord de selv ikke har hørt. Disse menneskene har en del til felles. Det er ikke så mye annet å si enn det, er jeg redd. De finnes der ute, og hvis du spiller mye med tilfeldige motstandere, er du nok heldig som ikke har møtt flere enn denne ene.
   Mvh Kirsti Vogt, for NSFs språkkomité

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


tre + ni =