NM i jubileumsåret 2020

Fra venstre med 1 meters mellomrom: Stian Toft, Knut Helset, Kim Bovim, Tom Bovim, Ivar Areklett og Frode Salomonsen

24.-25. oktober gikk NM i scrabble av stabelen på «Asylet» i Oslo. Det var 20 deltakere, langt færre enn hva vi har vært vant med de siste årene. Nedgangen må i all hovedsak tilskrives situasjonen med mye Covid 19-smitte i omløp.

Jon Aam Svendsen spilte ikke i år, men var absolutt med å sette preg på arrangementet. I hver eneste runde kommenterte han et parti live via streaming, sammen med Helen Johansen. Det tekniske stod Anlaug Frydenlund som for. All ære til dem, jeg anbefaler alle til å gå inn og se gjennom sendingene på twitch.com/anlaug.

De første rundene så resultatlistene temmelig uvanlige ut. Etter fire runder var tre outsidere ubeseiret (Fredrik Gulbrandsen, Thomas Kjetland og Ståle Johnsen). De tre største favorittene (Stian Toft, Knut Helset og Kim Bovim) hadde alle gått på ett eller flere tap, og man kunne begynne å ane at noe var i gjære.

Den eneste NM-debutanten, Fredrik Gulbrandsen, startet altså sterkt, ikke minst med tanke på at han på forhånd var blant de lavest rangerte. Og han fortsatte å vinne. Han vant alle de sju partiene på lørdagen, og vant igjen i runde 8 søndag morgen. Man været en sensasjon.

Men det hele normaliserte seg utover søndagen. Knut plukket seier etter seier og Stian plukket jevnt med poeng, og til slutt ble det Knut og Stian som møttes i de avgjørende finalepartiene. Knut ledet før siste legg i begge finalepartiene, men Stian avgjorde begge gangene ved å avslutte med bingo. Med «GAMSENDE» i siste legg sikret Stian nok en velfortjent NM-tittel.

På tredje plass kom Kim, så det endte som det pleier, toppspillerne ivaretik favorittstemplene. Hele resultatlista finner du eller på Scrabbeller.

Det ble også delt ut premier for største seier (Hanne Hagen), høyeste poenggivende legg (Ståle, 203 poeng), beste bingo («TURELIV», lagt av Kim Bovim). Premien for beste klatrer gikk til Hanne, og premien for beste debutant gikk selvsagt til Fredrik, som ikke hadde noen konkurrenter.

Det ble også kåret en norgesmester i Scrabble-poesi, og Vibeke Stang Lingås vant avstemningen denne gang.

Til slutt fikk mesterskapets utmerkede dommere velfortjent trampeklapp, både Taral Guldahl Seierstad og Anlaug Frydenlund bidro sterkt til en knirkefri gjennomføring av NM. Norsk Scrabbleforbunds hederspris, Gullbrikken, ble tildelt Anna Cecilie Westerveld Haug

Referert av Ståle Johnsen

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


+ fire = syv