Gullbrikken 2020

Gullbrikken 2020 ble delt ut på tross av alle restriksjonene.
Vinneren, Anna Cecilie, har fått talen opplest, og nå kan den leses her også. Igjen gratulerer til en verdig vinner!

Anna Cecilie Westerveld Haug, vinner av Gullbrikken 2020

Gullbrikken ble delt ut første gang i 2014. Gullbrikken er Norsk Scrabbleforbunds hederspris. Prisen deles ut til personer som har gjort en ekstraordinær innsats for forbundet eller for fremme av Scrabble som spill og sport. Prisen kan bare deles ut til én person (eventuelt en bedrift eller organisasjon) hver gang, maksimalt en gang årlig, og kan ikke deles. Gullbrikkekomiteen 2020 har mottatt flere nominasjoner til årets pris. Det er satt en tidsfrist av en grunn. Alle nominasjonene har blitt vurdert og diskutert. Gullbrikkekomiteen har bestemt at Norsk Scrabbleforbunds ærespris Gullbrikken 2020 tildeles

Anna Cecilie Westerveld Haug

2020 ble ikke helt som vi hadde drømt om i Scrabble-verdenen – heller. Forrige vinter drømte vi om en storstilt feiring av 10-årsjubileumeet i forbindelse med årets generalforsamling. I stedet for feiring med pomp og prakt, ble det digital generalforsamling og måneder uten live-Scrabble. Verden går fortsatt ikke helt på skinner, men vi i gullbrikkekomiteen er i alle fall lykkelige over at NM går av stabelen. Selv om deltagelsen er redusert, både blant deltagere generelt og gullbrikkekomiteen spesielt. Komiteen, har også i år bestått av leder Karin Hvenekilde, Ruth Larsen og undertegnede. Komiteen har i jubileumsåret valgt å fokusere på det historiske aspektet, både med et blikk bakover og et blikk framover. Bakover kan vi se så langt som til 2008, da flere av oss ivrigste i dagens Scrabble-miljø, fant hverandre på nettsiden Ordspill.no. Etter hvert fant vi hverandre i virkeligheten også, blant annet her på Asylet. De første par årene var det mye fjas og fnis og brikker som forsvant på gulvet uten å bli gjenfunnet. Vi var ganske uorganiserte. Det var ikke svenskene. De hadde blant annet frembrakt talentet David Holmberg. Han hadde over 7000 i rating på norsk Ordspill og var svensk mester i Scrabble. Vi var litt misunnelig på svenskene, som hadde et eget scrabbleforbund og som kunne dyrke fram sånne talenter. Det hadde vi kanskje ennå vært, om det ikke hadde vært for en ung og ivrig spillvert som tok oss et skritt videre til der vi er i dag. I 2009 huket hun oss inn til det første interimstyremøtet og 10. februar 2010 ble forbundet offisielt stiftet. Den unge initiativtakeren har vært litt opptatt med andre ting de siste årene, og det er her vi kommer til punktet med å se framover. Vi håper og tror det er nye scrabblespillere hun produserer på hjemmebane. Gratulerer og tusen takk for at du ga forbundet fødselshjelp og for at du føder den ene nye scrabblespilleren etter den andre. Håper både du og familien klarer å sette av tid til Scrabble, både i år og i tiårene som kommer.

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


+ to = tre