Ny utgave av NSF-Ordlista – August 2023

19. august publiserte vi en ny versjon av NSF-ordlista, en oppdatering av den forrige ordlista, som ble publisert i august 2022. Vi har lagt til 22 431 ord og fjernet 560. Den delen av ordlista som er relevant for Scrabble (ordene med 2–15 bokstaver) inneholder 794 509 ord, mot 775 189 tidligere.

Vi tilbyr ordlista til alle som utvikler nettspill. I slike spill anbefaler vi at ordlista brukes som en autoritativ kilde, slik at ord godkjennes hvis og bare hvis de står i ordlista.

I Scrabbleforbundets turneringer vil den nye ordlista være autoritativ opp til og med åtte bokstaver. Det betyr at hvis et ord har inntil åtte bokstaver, skal det godkjennes hvis det står i ordlista og underkjennes hvis det ikke gjør det. For ord med flere enn åtte bokstaver er reglene som tidligere: det vil for det første si at dersom et slikt ord står i NSF-ordlista, må en dommer vurdere om det er snakk om en tillatt bøyningsform. Dessuten godkjennes ord med grunnform på flere enn åtte bokstaver hvis de står i den niende utgaven av Tanums rettskrivningsordbok.

Under finner du lister over ord som fjernes og legges til.

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Ny utgave av NSF-Ordlista – August 2023

  1. Espen sier:

    Hei! Hvorfor har dere fjernet KLYPT fra ordlista? I følge https://ordbokene.no/bm,nn/search?q=klype&scope=ei er KLYPT helt korrekt bøyningsform for KLYPE i presens perfektum og perfektum partisipp (valgfritt mellom «har klypt» og «har kløpet»).

    Har dere vært litt vel ivrige i slettingen her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


åtte + tre =