Gullbrikken 2022

Årets Gullbrikke går til en person med et mangfoldig engasjement for scrabble og Norsk Scrabbleforbund.

Vedkommende var en av den «nye» vinen som kom som en liten tsunami til Scrabbleforbundet etter at wordfeud-spillet traff et bredere lag i befolkningen, sammenlignet med Ordspills rekruttering av sånne som oss.

Etter inntreden i scrabblingens magiske verden gikk det ikke lang tid før vedkommende hadde et ord med i laget, eller en hånd på brikken, eller som vi ser det, en bokstavtro tjener….

Nominatørene er uten unntak over seg av høylytt begeistring for vedkommendes innsats på de mange arenaer. Denne høylytte anerkjennelsen må sies å være en kontrast til vedkommendes ganske rolige, beroligende og dempende framferd. Det beskrives at verbale dueller og annen ordstrid håndteres briljant med kløkt og diplomati slik at alle føler seg som vinnere, selv etter en opphetet og dyptgående språklig batalje.

Vedkommende besitter også uvurderlige tekniske kunnskaper og har fungert som scrabbleforbundets helpdesk 24/7 for mindre kyndige turneringsledere som havner i akutte kriser ved bruk av TSH. Morgen, middag, kveld, på jobb eller ferie; hjelpsomt og med stor innsikt loses den skjelvende turneringslederen gjennom programmet, feilen finnes og turneringen fortsetter.

Og sånn kan vi ramse opp:

Turneringer: utallige er blitt ledet av ham (ja, det er en mann), sier vi Lag-NM så dukker bildet av en dresskledd, myndig, bestemt dommer opp, en med full kontroll på oppsett og gjennomføring. Vi ord- og kampglade kan bare tenke oss hvilket offer han har gjort under samtlige Lag-NM ved å la være å spille for at vi andre skal ha det gøy med brikker på brettet. (Vi får tro det er litt gøy for han og, da)

I Bergen: en ressurs i over 10 år ved de lokale, stort sett månedlige turneringene og også ansvarlig turneringsleder for turneringer knyttet til Bergen spillfestival

Språkkomitéen: Han er en av firkløveret der og beskrives som et helt uvurderlig medlem av språkkomiteen. Han bidrar med språklig kompetanse og innsikt, klart hode, teknisk kunnskap og store mengder arbeid.  Noen sier at ordlista fortsatt kun hadde vært autoritativ for ord opptil seks bokstaver dersom han ikke hadde stått for det utrettelige arbeidet med å holde arbeidsmoralen oppe i gruppa. Dagens ordliste er som kjent opp til 8-bokstavers ord. 

Og ikke nok med det, det er han som har laget den flotte websiden for dømming som vi har fått tatt i bruk ordentlig nå under NM 2022

Styre og stell har han også vært innom, til sammen nesten fire år hvorav godt og vel to av dem i førersetet som president. Og som en ekte Tordenskjolds soldat har han vært aktiv også utenfor scrabbleforbundet som mangeårig tabelldommer i Wordfeud League of Honor.

Er det mer å si, tro?

Ja, han er en megakul kjernekar; lun og morsom og tøff med manbun. I tillegg til alt dette så er han ganske god til å scrabble også, han var nummer 8 på ratinglista ved oppstart av NM.

Årets Gullbrikke går til vår alles kjære Jon Aam Svendsen! Gratulerer!

Gullbrikkevinneren Jon Aam Svendsen flankert av Gullbrikkekomitteen. Fra venstre: Frode Salomonsen, Jon, Eva Marie Wathne og Signe Heggset

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


seks + = elleve