VM-kvalifisering (engelsk) 15.-16. juni

NSF proudly presents… Kvalifisering til VM i Scrabble!

Det har seg slik at Norge får stille med 1 stk. Scrabble-geni i høstens verdensmesterskap. Hvem dette blir, skal avgjøres over en todagers brikkemanøvreringsfest på Asylet i Oslo. De to beste møtes senere i en finale. I 2011 var  Anlaug Frydenlund vår representant. Kanskje blir det deg denne gang?

Kvaliken er også opprettet som et arrangement på NSFs Facebook-sider. Der kan du se hvem som har tenkt å delta.

For å representere Norge i Scrabble-VM må man enten være norsk statsborger eller ha hatt fast bostedsadresse i Norge i en sammenhengende periode på minst ett år som inneholder 30. juni 2013.

Både kvalifiseringsturneringen og VM blir arrangert i henhold til WESPAs regler, versjon 2.0, og ordlisten er Collins Scrabble Words 2012. De viktigste forskjellene mellom WESPA-reglene og NSF-reglene er:
25 minutter spilletid per person
– Det er 5 minuspoeng per ord man feilaktig utfordrer, i stedet for 10 per trekk

Kvalifiseringen spilles over to dager, og vi starter å spille kl. 12.00 både lørdag og søndag. De to spillerne som gjør det best etter to dager, skal møtes i en finale over 5 spill på et senere tidspunkt, som de to avtaler seg imellom. Alle som melder seg på kvalifiseringen, må altså belage seg på å spille Scrabble i to hele dager, og deretter 5 partier på et senere tidspunkt.

For at kvalifiseringsturneringen skal være gyldig, må det være minst 6 deltagere. Avhengig av antall deltagere, kan første dagen bestå av opp til 9 runder, og den andre dagen opp til 8 runder. Sett derfor av hele helgen, begge dagene, for scrabblespilling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Turnering. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


to + = syv