Mesterturnering

Fra og med 2017 vil Scrabbleforbundet arrangere en årlig mesterturnering. I motsetning til ved vanlige turneringer, vil denne turneringen bare være åpen for inviterte deltagere, som velges ut basert på prestasjoner fra det foregående året.

I 2017 vil mesterturneringen arrangeres en helg i januar eller februar, og det vil være tolv inviterte deltagere. Man kan kvalifisere seg på to forskjellige måter, enten ved enkeltprestasjoner, eller ved rating.

Følgende personer vil kvalifisere seg basert på prestasjoner:

1. Norgesmesteren
2. Spillerne på laget som vant norgesmesterskapet for lag
3. Vinneren av Kaffeklubben i Oslo
4. Vinneren av Kaffeklubben i Trondheim
5. Vinneren av Oslomesterskapet
6. Vinneren av Trondheimsmesterskapet

Inntil åtte personer vil kvalifisere seg på denne måten. Etter at disse plassene er fordelt, legges det til spillere basert på rating, inntil antallet inviterte deltagere er tolv.

Spillerne rangeres basert på den høyeste ratingen de har oppnådd i løpet av 2016, med noen modifikasjoner. En rating teller bare dersom spilleren på det tidspunktet hadde en ratingusikkerhet på maksimalt 150. I tillegg kreves det at turneringen ratingen ble oppnådd i, hadde minst fire runder, at spilleren spilte mot minst to forskjellige motspillere, og at han ikke hadde noen frivillige walkover-runder.

Dette betyr at ratinger oppnådd i ligakamper eller cupspill ikke telles med, og at ratingen heller ikke teller dersom spilleren trekker seg i løpet av turneringen.

Dersom noen kvalifiserte spillere ikke ønsker å delta, vil deltagerlisten suppleres med spillere basert på rating.

Oversikt over kvalifiseringen til mesterturneringen 2017

Parallelt med mesterturneringen arrangeres det dagsturneringer både lørdag og søndag. Håper mange kommer til disse også slik at vi blir riktig mange som samles til spilling!

https://www.facebook.com/events/1796797110581145/

https://www.facebook.com/events/178143019323902/

Dette innlegget ble publisert i Generelt, Turnering, Velkommen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


seks + fem =