Vinner av Gullbrikken 2019 – Kirsti Pjaff Næss

Gullbrikkevinneren 2019 - Pjaff

Gullbrikkevinneren 2019 – Pjaff

Gullbrikken ble delt ut første gang i 2014. Gullbrikken er Norsk Scrabbleforbunds hederspris. Prisen deles ut til personer som har gjort en ekstraordinær innsats for forbundet eller for fremme av Scrabble som spill og sport. Prisen kan bare deles ut til én person (eventuelt en bedrift eller organisasjon) hver gang, maksimalt en gang årlig, og kan ikke deles. 

Gullbrikkekomiteen 2019, som har bestått av toriltutta, ruthlarsen og genidulissom, har mottatt flere godkjente og ikke godkjente nominasjoner til årets pris. Det er satt en tidsfrist av en grunn. Alle innkomne nominasjonene har dog blitt vurdert og diskutert.

Gullbrikkekomiteen har bestemt at Norsk Scrabbleforbunds ærespris Gullbrikken 2019 tildeles en dyktig spiller og engasjert dame; For nå er det hennes tur.  Neida, denne prisen deles ikke ut fordi det er noens tur. Den deles bare ut når og hvis den virkelig er fortjent. Hun som vinner æresprisen i år er en som bidrar til forbundets og Scrabble-spillets fremme på mange ulike vis. Hun er den eneste vi vet om som har et så nært og kjært forhold til Tanums at hun har mistet boka for så å finne den igjen under hodeputa. Hun er den eneste kvinnen som kan speile den regjerende norgesmesteren når han løfter ullsokkene, setter seg i lotusstilling på en pinnestol med armlener og legger en bingo ingen har hørt om.

Vinner av Norsk Scrabbleforbunds ærespris 2019 er Kirsti Pjaff Næss (heretter kalt Pjaff)

Gullbrikkekomiteen ser for seg at Pjaff drømmer frem nye ord og endelser om natten når hun ligger der og hviler på boka si. På den måten får hun jobbet både dag og natt for at vi skal kunne spille og hygge oss. Pjaff har nedlagt et enormt arbeid i å finne nye ord til oss. Derfor unner vi henne alle poengene når hun legger flotte bingoer som TRELITER og ØLFEITE, selv om man beviselig ikke alltid blir feit av øl, og TRELITER enn så lenge bare er godkjent for salg, men ikke for Scrabble.

NSF-ordlista lages på dugnad, og her har Pjaff bidratt med svært mange ord, for eksempel: STORKJEFJØR, STRANDFERIER, og STÅKRAGER. Stiv oppstående krage, hvis noen lurte på det.  Det har vært spekulert på om hun kan være FOR ivrig.

Pjaff kan sin Tanum og er på fornavn med alle ansatte i NAOB. Det er DIGGBART, og som det EVIGUNGE ord-FANTOMET hun er, lager hun stadig nye ord helt uten BLÆRERI.  Men noen ganger vil selv de mest NATURALE ord ikke bli godkjente og spillet går rett på RATTATA selv for en som er god med ORDMAGI, med og uten SOMMERØL.

Pjaff, du er også en aktiv spiller. Vi tror du nærmer deg 100 000 spilte spill. De aller fleste i WF som Pjaff. Vi finner 14.494 bingoer, men vet det er fler. Du har spilt 8751 kamper på ordspill som Piaf og antageligvis godt over 20 000 som Kness. I tillegg kommer en uendelig mengde Scrabbespill, hvorav 1.484 rata. Det har muligens blitt en del spill på Ordspill-appen også?

 At du har valgt å integrere nicket som en del av navnet ditt på Facebook, må bety at det har blitt en del av identiteten din. Har du hørt med Folkeregisteret om Pjaff kan godkjennes av dem?

Kjære Pjaff. Tusen takk for alle spill, all moro og alle ordene.

Gratulerer!

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


fire + = tretten